Normální je nebýt obézní

Vzhledem k tomu, jak je v našich zeměpisných šířkách nadváha, a hlavně obezita, rozšířené, není ani divu, že mnoho lidí to už považují za normální stav. Normální to však rozhodně není. Lidé trpící nadváhou jsou totiž statisticky mnohem méně šťastní než jedinci se standardní váhou. Netrpí však pouze duševními potížemi, ale hlavně těmi tělesnými. Přemíra tuku v těle totiž nedělá organismu příliš dobře, a ten se samozřejmě brání. Navíc takto vznikají i různé chronické choroby, které nadále obézním jedincům ztrpčují život.

Závaží

Zbavit se obezity není jednoduché, nicméně nikde není řečeno, že to nejde. Je potřeba ze všeho nejdříve zjistit, zdali se vůbec o obezitu jedná či jde „pouze“ o nadváhu. Dá se to udělat jednoduše, a sice s BMI kalkulačkou. Tento online nástroj je snadný na používání. Stačí do ní zadat jen všechny nezbytné parametry typu věk, hmotnost, výška a pohlaví.

V případě, že výsledek bude ukazovat na obezitu či extrémní nadváhu, je vhodné začít s dietními opatřeními. Většinou jsou na draka, jelikož příliš nefungují. Proto je nezbytné vybrat si způsob, který prokazatelně funguje – keto dietu. Nejedná se o žádný zázrak, ale čistě vědecký způsob hubnutí. Ten stojí na základním principu, a sice konzumovat co nejméně cukrů. Ty v těle hrají úlohu palivo. Jakmile je tělo přestane dodávat, vybere si něco jiného. A sice tuky. Jednoduché, a přitom velice efektivní řešení.

Zdravá snídaně

Dieta je samozřejmě alfou a omegou každého hubnutí, nicméně sama o sobě není tak funkční, jako když se spojí se sportováním. Lidé pasivní mají velký problém zhubnout i přesto, že se víceméně stravují dobře. Proto je vhodné minimálně třikrát za týden sportovat. Nemusí se jednat o žádnou velkou atletiku, naopak. Důležitá je schopnost to udýchat, takže žádné posilování ani další podobné aktivity nejsou doporučovány. Naopak, třeba takové vytrvalostní běhání, jízda na kolečkových bruslích či na kole jsou k tomuto účelu více než vhodné.